2024 SEO Trendleri – Bu Sene Çok Farklı

2024 yılına girmemizle beraber SEO trendleri konusu gündeme geldi. Bu senenin SEO trendleri çok ilgi çekici gözüküyor. 2023 senesinde önemsenmeyen pek çok konu 2024’te parlayacak. Dilerseniz 2024’ün SEO trendlerine geçelim.

Bu Senenin SEO Trendleri

2024 SEO trendleri kullanıcıların davranışlarına göre şekillendi. Özellikle içerik tüketim sürelerimizin kısalması, videolu içeriklere daha fazla talep göstermemiz gibi durumlar SEO camiasına da yansımış durumda.

YouTube video

Kullanıcı Deneyimi

Bu senenin en önemli konularından birisi kullanıcı deneyimi. Bu tarafta UX ve Core Web Vitals taraflı yapılan optimizasyonların ve çalışmaların değeri giderek daha da artıyor.

Arama motorları artık kullanıcının en iyi deneyimi yaşamasını, içeriği en iyi formatta ve en hızlı şekilde almasını istiyor. Bu sebepten ötürü sitemizin hızı, tasarımı ve içeriğimizin nasıl yapılandırıldığı aşırı önemli.

Videolar

2024’ün SEO trendlerinde artık video kullanımı büyük bir önem arz edecek. Pek çok kullanıcı okumaktan ziyade bir bilgiyi izleyerek öğrenmek istiyor. Aynı zamanda E-ticaret tarafında da makalelerden ziyade videolar aracılığı ile pazarlama çok daha popüler.

Bu hususta Vimeo, YouTube ve web sitelerinize gömdüğünüz videolar SEO ve trafik açısından size büyük katkılar sağlayacaktır.

Pogo Sticking

Pogo Sticking, bir arama yapan kullanıcının ilgili web sayfasında aradığını bulamaması ve bunun sonucunda SERP sonuçlarındaki bir sonraki web sayfasını ziyaret etmesidir. Bu kullanıcı deneyimine de değinen bir konudur. 2024 senesinde bu konu çok daha önemli bir hale gelecek ve kullanıcıyı web sitenizde tutmakla beraber tatmin etmekte büyük önem arz edecek.

Yapay Zeka

Google’ın yeni lanse ettiği SGE ve Gemini yapay zekaları Google arama sonuçlarında ve site sahiplerinde büyük etkiler bırakacak. Aynı zamanda hali hazırda elimizde bulunan ChatGPT başta olmak üzere yapay zeka araçlarının SEO sektöründeki kullanımları artacaktır.

ChatGPT aracı SEO için nasıl kullanılır konulu içeriğimiz ilginizi çekebilir: https://seoegitim.com/chatgpt-seo/

Farklı Arama Motorları

Yapay zekanın çıkması ile beraber buna ayak uyduran Yandex, Bing gibi arama motorlarına büyük bir kullanıcı akışı oldu. Aynı zamanda mahremiyete verilen önemin artması sebebiyle de diğer arama motorlarında daha fazla kullanıcı artışlarıyla karşılaşmamız olası.

Bu sebepten ötürü diğer arama motorlarını da kullanarak bu kanallardan trafik elde etmek, 2024 senesinde SEO süreçlerini yöneten kişiler için mantıklı bir hamle olacaktır.

Index Sorunları

Google artık index tarafında kolay kolay her web sitesini dizine eklemeyecek. Bu sebepten ötürü farklı, özgün ve değerli içerik üretmeyen site sahipleri index alırken güçlük çekecekler.

Backlinkler

Backlink kavramı 2024 senesinde halen oldukça büyük önem arz ediyor. Alacağınız kaliteli ve sitenize trafik getirme potansiyeli yüksek backlinkler SEO için büyük bir kriter. Bu sene de kaliteli backlink inşaası oluşturmaya devam edin.

4.2/5 - (6 votes)
SEO Eğitim

SEO Eğitim, bünyesinde alanında yetkin SEO uzmanlarını barındıran ve senelerdir bu sektöre değer katan yenilikçi bir SEO ajansıdır.