Pogo Sticking Nedir?
Pogo Sticking, bir web sitesine giren kullanıcının içerikten memnun kalmayarak çıkması ve SERP sonuçlarındaki sıradaki web sitesini ziyaret etmesidir. Bu durum Pogo Sticking olarak geçer ve kullanıcı memnun kalacağı bir içerik bulana kadar devam eder.
Pogo Sticking direkt olarak bir sıralama faktörüdür. Bu yüzden oluşturulan içeriklerde Pogo Sticking’i önlemek için önlemler alınması önem arz eder ve web sitelerinin sıralamalarını yükseltmelerine yardımcı olur.
Pogo Sticking’in olmasının çeşitli sebepleri olabilir. Bunlardan en yaygını ise kullanıcının ihtiyacının içeriğin uzak bir noktasında sunulmasıdır.
Örneğin “SEO Nedir” araması yapan bir kullanıcının bu sorunun cevabını alabilmesi için içerik içerisinde en az 3-4 başlık sonrasına gitmesi gerekiyorsa, çoğu kullanıcı bu web sitesini terk edecektir.
Buna benzer olarak sitenizde eğer erişim, kullanıcı deneyimi veya tasarım tarafında sorunlar varsa da bu durum oluşabilir. Özellikle çok fazla reklam kullanan web sitelerinde Pogo Sticking oranının yüksek olması kaçınılmazdır.
Pogo Sticking’e sebep olan başka durumlar ise içeriğinizin arama niyetine uygun olmaması veya içeriğinizin kalitesinin çok düşük olması olabilir. Bu metriklerin optimize edilmesi Pogo Sticking’den kaçınmak için önemlidir.
Pogo Sticking’in SEO’ya Etkisi
Google’ın amacı kullanıcıya en iyi içeriği, en hızlı ve güvenilir şekilde sunmaktır. Ancak kullanıcılara içerik kalitesi veya hızı tarafında sorunlar yaşatan bir web sayfanız var ise, Pogo Sticking oranlarınızın yükselmesi kaçınılmazdır.
Pogo Sticking SEO açısından dikkat edilmesi gereken bir metriktir ve önlenmesi şarttır. Pogo Sticking sorununun çözülmesi aynı zamanda web sayfanızı SEO açısından daha kaliteli bir hale getirmenize de olanak sağlar.
Pogo Sticking sadece site içi SEO ile değil, aynı zamanda teknik SEO ile de alakalı olabilir. Pogo Sticking’in sebebini doğru analiz etmek ve önlemek site sahiplerinin veya SEO uzmanlarının sorumluluğudur.
Pogo Sticking Nasıl Önlenir?
Pogo Sticking’i önlemek için öncelikle sebebini net olarak öğrenmeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken unsurlar ise şunlardır:
- Kullanıcının sorusunu hızlıca cevaplayın: Bir kullanıcının arama sorgusundaki amacını ve arama niyetini net olarak öğrenin. Daha sonrasında kullanıcıya bu bilgiyi en hızlı şekilde, içeriğinizin başında veya üst kısımlarında verin. Kullanıcılar bilgiye ne kadar hızlı ulaşırlar ise Pogo Sticking durumunun yaşanma ihtimali de o kadar düşer.
- Arama niyetine uygun içerik üretin: İçeriğinizin gerçekten kullanıcının aradığı konu ile alakalı olması önemlidir. Kullanıcının arama niyetinden farklı bir web sayfası karşısına çıkar ise, bu durum Pogo Sticking’e direkt olarak yol açacaktır.
- Sitenizin erişilebilir olduğundan emin olun: Özellikle site hızınızın iyi durumda olduğundan, mobil ve masaüstü cihazlarda erişim problemi olmadığından ve web sitenizde kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek element ve reklamların olmadığından emin olun.
Pogo Sticking, bu maddeler kontrol edilerek ve düzeltilerek uygulanması takdirinde önlenir.
Pogo Sticking’in Bounce Rate’den Farkı
Pogo Sticking ve Bounce Rate (Hemen Çıkma Oranı) karıştırılan metriklerdir. Pek çok kişi tarafından ikisi aynı metrik olarak değerlendirilir fakat bu yanlıştır.
Pogo Sticking: Web sayfasına giren kullanıcının memnun kalmayarak SERP sonuçlarındaki sıradaki siteye geçmesi.
Bounce Rate: Web sayfasına giren kullanıcının site içindeki başka herhangi bir sayfayı ziyaret etmeden çıkış yapması.
Bounce Rate ve Pogo Sticking başka metriklerdir ve anlamları, sebepleri ve sonuçları farklıdır.